top of page

Kosmetisk Dermatologisk Sykepleie
Level 7 diploma in clinical aesthetic injectable treamtment 

Er du ferdigutdannet sykepleier, men vil prøve ut noe nytt? Søk på vårt studie nå! 

Høsten 2024 tilbyr vi utdanninger og kurser i kosmetisk medisin og dermatologiske behandlinger for sykepleiere, leger og tannleger, med fokus på sunn hud, balansert hudhelse og naturlig skjønnhet.

Vi ser at bransjen vokser og at det er et stort behov for kosmetiske sykepleiere innen mange ulike områder innenfor det medisinske markedet med bruk av kosmetisk-medisinske behandlinger som bl.a, IPL og injeksjoner.

Om studiet

Vi ser at bransjen vokser og at det er et stort behov for kosmetiske sykepleiere innenfor mange ulike områder, grunnet økt etterspørsel av kosmetiske og dermatologiske behandlinger som blant annet injeksjoner, kjemiske peilinger,  IPL  og Laser

 

Kosmetisk dermatologiske sykepleiere er en meget attraktiv og etterspurt yrkesgruppe, i samarbeid med leger og ved medisin kosmetiske klinikker. Utdanningen gjennomføres i et nært samarbeid med ulike leverandører, leger og spesialister innenfor feltet. Utdanningen i kosmetisk dermatologisk sykepleie er for de som har fullført og bestått sykepleierutdanning, og som vil jobbe i og med kosmetiske behandlinger og hudhelse.

 

Kosmetisk dermatologisk sykepleie består av en del nettbasert teori med steg-for-steg undervisning og praksis moduler/ seminarer med undervisning i protokoller/prosedyrer med personlig veiledning i hands-on kosmetiske hudbehandlinger.

 

Du kan skreddersy din utdanning, alt etter dine ønsker, mål og hverdagssituasjon som gir deg mulighet til å ta en komplett utdanning eller gradvis bygge opp din kompetanse etter egen timeplan og jobbsituasjon.

Utstyr, uniform og materiell som benyttes på skolen i undervisning er inkludert i utdanningsprisen.

Dermatologist
Botox-behandling

Innhold og Kostnader

Hva inngår i utdanningen og hvor mye koster den?

Videreutdanning i kosmetisk dermatologisk sykepleie går over 8 samlinger med opptak høst og vår og inneholder seminar i kosmetisk dematologisk hudpleie med nettbasert teori, sted-for-steg undervisning, innleverings oppgaver og Internasjon eksamen og koster komplett kr 99 000,-

Studiet har nettbasert teori og praksis undervisning med personlig veiledning i hands-on behandlinger. Grundig trening med veiledning i praktiske protokoller og konstruktiv tilbakemelding fra instruktør er viktig for å bli god terapeut. På skolen er det student klinikk hvor studentene kan praktisere og trene i forbindelse med praksisseminar og evt i etterkant.

Består av følgende:

·     Hudpleie for sykepleiere

·     Kosmetisk dermatologisk hudpleie for sykepleiere 

·     Injeksjon, mesoterapi teknikker og administrasjon

Studiet i kosmetisk dermatologisk sykepleie inkluderer alt undervisningsmateriell, behandlingsutstyr, personlig veiledning og nettbasert teori med kosmetiske prosedyrer med steg-for-steg selvstudium. Etter hver praksis samling vil studentene få tildelt innleveringsoppgaver.

 

Etter hver praksis samling vil studentene kunne levere caser og innleveringsoppgaver.

 

Sentrale emner

 • Dermatologi

 • Kosmetisk medisin

 • Klassisk hudpleie og kosmetisk hudbehandling

 • Fysiologisk aldring og estetikk

 • Mekanisk- og kjemisk eksfoliering, kjemiske peelinger og syrebehandling

 • Mikro-needling, dermapen, dermastamp og mesoterapi injeksjonsbehandling

 • Aldrende hud, rynker og linjer

 • Solskader og pigmenteringer

 • Tørr hud og eksemhud

 • Voksen akne, rosacea

 • Kviser og tenåringshud

 • Komplikasjoner med kosmetiske behandlinger

 • Profesjonell yrkesutøvelse, HMS og forretningsdrift

 • Estetisk sykepleie, etikk og kundeoppfølging

 

Videreutdanningsmuligheter etter bestått grunnkurs kosmetisk injeksjoner:

 • Filler-, toksin-, skinboosting behandlinger

 • IPL/laser behandlinger

Glad skjønnhetsmodell
Profesjonell hudlege

Oppsett

TEORI

Teoretisk selvstudium og praksis platform med steg for steg undervisning for kosmetiske behandlinger, prosedyrer og protokoller som gjennomgås før hver praksis samling. Teoretisk oppsummering i forbindelse med praksis samlinger og evaluering gjennom innleveringsoppgaver.

 

PRAKSIS

Består av 8 moduler med praktiske hand-on trening, personlig veiledning.

 

 • Hudpleie for sykepleiere

 • Kosmetisk dermatologisk hudpleie

NÅR ER DET UNDERVISNING?

Videreutdanning i kosmetisk dermatologisk sykepleie er lagt opp til 70 % nettbasert  forelesinger - undervisning og forberedelser.

Dette vil si at du som ikke har mulighet til å flytte eller reiser ofte har nå mulighet til å tilegne deg mye av studiet digitalt. Vi ønsker å ha fokus på intensiv praksis-trening, dermed ønsker vi små grupper med 12 studenter maks, per semester. Alle samlinger er lagt til helger fra fredag til søndag, ved behov også noen torsdager.

2024 (datoer kommer)

 september

oktober

november

desember

januar

februar​

mars

april

All undervisning er obligatorisk, inkl. når undervisningen er lagt opp til nettundervisning for å få diplom/dokumentasjon på fullført studier. Studenter som har fravær fra teori og/eller ferdighetstrening i botulinum injeksjoner eller fillers, må påregne å ta igjen dette med evt. neste kull før de kan avlegge eksamen.

Hudpleie for sykepleiere

Gir deg grunnleggende kunnskap om hud, hudanalyse, hudpleie, produktvalg og kundeoppfølging med internasjonale standarder Level 7  for sertifisering i hudpleie for sykepleiere. Studiet kan tas individuelt med nettbasert undervisning i teori, steg-for-steg protokoller i hudpleie og innleveringer, og hvor den praktiske delen kan tas både høst- og vårsemester i forhold til timeplan. 

 

Teori:

Nettbasert teori med steg-for-steg undervinsning i hud, hudpeleie rutiner, prosedyrer og protokoller for klassiskhudpleies grunnleggende fokusområder; rens, hudanalyse, produktvalg og masketerapi, ansiktsmassasje, kundeprogram, profesjonell yrkesutøvere, HMS, førstehjelp og forretningsdrift.

 

Praksis:

Inneholder 8 samlingen med 5 kompakte dager med trening på hudpleie protokollen med praktisk hand-on behandling på hverandre og kunder, og innføring i hudpleieyrkes estetiske yrkesutøvesle og prosedyrer for hudrens, hudanalyse, produktlære, masketerapi, øyebehandlinger, ansiktsmassasje og produkt- og viderebehandlingsprogram for god kundeoppfølging.

 

Evaluering av praktiske ferdigheter gjøres fortløpende i praksis seminaret og gjennom innlevering av hjemmepraksis caser.

 

VTCT Eksamen er todelt i en praktisk eksamen, teori og praktiske caser/oppgaver i løpet av studiet. Vurdering blir gradert som bestått/ikke bestått.

Internasjonal eksamen er i samarbeid med Sandefjord Akademi VTCT

Profesjonell ansikts
Naturlig skjønnhet

KOSMETISK Dermatolgisk hudpleie

Grunnleggende kunnskap i dermatologi og kosmetisk behandlinger for balansert hudhelse, lindre og behandle hudproblemer og utarbeide resultatgivende kundeprogram for kunder med spesifikke hudutfordringer i hudens øvre lag.

 

Teori:

Nettbasert teori med steg-for-steg undervisning og kosmetisk dermatologiske behandlinger, huden fra et dermatologisk ståsted, fysiologisk aldring, behandling og pleie av aldrende hud, rynker og linjer, solskader og pigmenteringer, tørr hud og eksemhud, voksen akne, rosacea, kviser og tenåringshud, reaksjoner og komplikasjoner etter hudpleie- og kosmetiske behandlinger, profesjonell yrkesutøvelse fra et kosmetisk perspektiv, estetisk sykepleie, etikk og ivareta og gi god kundeoppfølging.

 

Praksis:

Inneholder undervisning, personlig veiledning og prosedyrer i kosmetisk medisinske hudbehandlinger og dermatologiske hudutfordringer og fysiologisk aldring. I praksis seminar lærer du kosmetisk dermatologiske protokoller og behandlingsprosedyrer som mekanisk eksfoliering, kjemisk peeling, mikroneedling, dermastamp, mesoterapi injeksjoner, kundeoppfølging og oppsett av individuelt hudprogram/produktveiledning. 

 

Evaluering av praktiske ferdigheter gjøres fortløpende i praksis seminaret og etter innlevering av hjemmepraksis caser.

 

Eksamen er todelt i en praktisk eksamen og innleveringer av teoretiske og praktiske caser/oppgaver i løpet av studiet. Vurdering blir gradert som bestått/ikke bestått.

Etter bestått utdanning kosmetisk dermatologisk sykepleier kan du hos oss utdanne deg videre innen laser/IPL og injeksjonsbehandlinger. 

Bygg din fremtid

Søk Kosmetisk dermatologisk sykepleier nå!
bottom of page